TRANSFER HABERLERİ

26 Ocak 2015 Pazartesi

Somaspor, Atillaspor'u 90+2'de Yıktı. 2-1

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 8.Grupta Somaspor, evinde konuk ettiği Atillaspor'u 2-1 yenerek zirve iddasını sürdürdü.
SOMASPOR: 2  ATİLLASPOR: 1
STAT: Atatürk
HAKEMLER: Sait Tuzcu ***, Mesut Pınar ***, Şefik Önel ***
SOMA SPOR: Özcan ***- Levent **, Hakan **, Erkan **, Selim **, Samet ** (59 Fevzi **), İlyas **, Ahmet ** (65 Tufan **), Mehmet **, Ersin ** (82 Ömer *), Furkan **
ATİLLASPOR: Emrah ***- Ali ***, Salih **, Mert ***, İbrahim ***, Muhammet **, Osman ** (78 Serkan *), Mehmet **, İlker * (26 Erhan **), Rıdvan *** (90 Hakan ?), Ömer **
GOLLER: 55 İbrahim Tokay, 70 Mehmet Kaya, 90+2 Tufan Kelleci
KIRMIZI KARTLAR: Dak. 86 Furkan (Somaspor), 90+2 Salih Topyay (Atillaspor)
Bölgesel Amatör Lig (BAL) 8.Grupta Somaspor evinde konuk ettiği Atillaspor'u 2-1 yenerek zirve iddasını sürdürdü.
Bölgesel Amatör Lig (BAL) 8.Grupta 15.hafta mücadelesinde zirve yarışından kopmak istemeyen Somaspor, 1-0 geriye düştüğü karşılaşmada 70'de Mehmet Kaya ve 90+2’de Tufan Kelleci’nin golleriyle Atillaspor’u 2-1 mağlup etti.
CEVDET YILDIRIM ile MAÇIN YORUMU.
Ev sahibi Somaspor’da tüm hesaplar, iç saha ve seyirci avantajını iyi kullanarak konuk ettiği İzmir temsilcisi Atillaspor’dan arzuladığı 3 puanı almaktı. İlk defa bu sezon yer aldığı lig’de oynadığı futbol ve aldığı sonuçlarla adından sıkça söz ettiren, topladığı 31 puanla Manisa B.Ş.Belediyespor ile birlikte zirvede yer alan konuk Atillaspor ise; Somaspor’un zaaf yönlerinden iyi faydalanarak skoru lehine çevirmeye yönelik bir oyun kurgusuyla mücadele edip en azından bir beraberlik, hatta olabilirse de galibiyeti istiyordu. Misafir takım Atillaspor, İbrahim Tokay’ın 55.dakikada attığı golle 1-0 öne geçti.
Somaspor, İbrahim Tokay’ın golüne 70.dakikada Mehmet Kaya, 90+2 de Tufan Kelleci ile cevap verdi ve 1-0 geriye düştüğü karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı.
Somaspor Açısından.
Somaspor, Bölgesel Amatör Lige yeni çıkan genç ve dinamik takım olan Atillaspor karşısında zorluk derecesi yüksek olan bir maça çıktı. Çünkü rakip hızlı, Somaspor’un ayağına geçen her topta takım olarak topun arkasına geçen ve organize futbol oynayan bir ekipti. Bu bağlamda Somaspor ilk yarının tamamı ve ikinci yarının 15 dakikası sahada pek bir varlık gösteremedi. Maça Atillaspor oldukça iyi başladı. Henüz 1.dakikada İlker ile maçı koparacak pozisyon buldular ama İlker’in beceriksizliğine bizim şansımız da eklenince ”oh” dedik. İstediği oyun anlayışını sahaya yansıtamayan ve kalesinde ciddi anlamda tehlikeler yaşayan Somaspor, Atillaspor’un sağ kanattan Salih ile kullandığı serbest vuruşta meşin yuvarlağı önünde bulan İbrahim Tokay’ın golüyle 1-0 geriye düştü.
Bu dakikadan sonra Siyah-İnciler taraftar topluluğunun yoğun tezaruhatı ile baskısını arttıran Siyah-beyazlılar, aradıkları beraberlik golünü kaptan Mehmet Kaya’nın akıl dolu vuruşuyla buldu.
Bahadır hocanın yaptığı yerinde ve zamanında değişiklikler galibiyet golünü getirdi. Oyuna sonradan dahil olan Fevzican Akkuş, sağ kanattan getirip ortaladığı topu, yine oyuna sonradan dahil olan Tufan Kelleci, filelerle buluşturdu. Karşılaşmanın bitiş düdüğü ile takım ve taraftarların bütünleşmesi görülmeye değerdi.
Bahadır Özgen,"hedefteki ilk iki maçımızı kazandık”
Kritik bölümde yaptığı değişiklerle maça damgasını vuran Teknik Direktör Bahadır Özgen, karşılaşma sonrası şunları söyledi: ”Öncelikle bu galibiyet tüm Soma’mıza hayırlı olsun. İkinci yarıya Sotesspor farklı galibiyetiyle başladık. Bizim inancımız her zaman taraftara, oyunculara ve yönetime tam. Biz de bir yürek olarak  bu ikinci yarıda bütün maçları almayı hedeflemiştik . Hedeflediğimiz ilk iki maçı alnımızın akıyla aldık. Çok şükür zor da olsa Atillaspor maçını ikinci yarıda attığımız gollerle aldık. Bu taraftar, bu takım, bu teknik heyet her şeyin en güzeline layık. İnşallah Rabbim izin verirse maç maç tek tek düşünerek final havasında lig sonuna kadar  biz bu işin içindeyiz diyeceğiz. Herkese hayırlısı olsun”dedi.
Atillaspor açısından.
Somaspor karşısında ilk yarının tamamı ve ikinci yarının ilk 15 dakikasında etkili futbol ortaya koydular.İlk yarıda oyunda kaldığı sürece İlker ve Ali odaklı sağ kanattan çok etkili geldiler. İlker, maçın hemen 1.dakikasında hafif sol çaprazda kalecimiz Özcan ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda yaptığı vuruş, yüreğimizi ağzımıza getirdi..
Misafir takımın 55. dakikaya kadar oynadığı pozitif futbol golü getirdi.
İşte gol dakikasından sonra Somaspor’un baskısına cevap veremediler ve kalelerinde 2 gol gördüler. Bu arada sahaya ”Acınızı paylaşıyoruz” pankartı ile çıkmaları takdir topladı..
Maçın oyuncuları.
Biz eskilerin futbol üzerine kullandığı bir terim vardır.
”Atanınla tutanın iyi olursa maç kazanırsın”diye.
Evet, bu gün Atillaspor karşısında kalesinde yaptığı kritik kurtarışla kazanılan 3 puanda pay sahibi olan Özcan Turan ve oyuna sonradan giren attığı kritik golle adeta Somaspor’a hayat öpücüğü veren Tufan Kelleci maçın oyuncuları oldu. Kendilerini kutluyorum.
Hakemler.
Kocaeli Bölgesi Hakemlerinden Sait Tuzcu, geçen sezonun 16.haftasında Foça Belediyespor ile Atatürk Stadında oynadığımız ve sahadan 4-0 galip ayrıldığımız karşılaşma ve bu sezonun 1.haftasında Somaspor’un cezası nedeniyle Sotesspor’la Bergama’da oynadığı ve 2-0 kazandığı karşılaşmalarda düdük çalmıştı. Zorluk derecesi yüksek olan bu günkü karşılaşmada yerinde ve zamanında çaldığı düdüklerle bizlerden olumlu not aldı. Kendisini kutluyorum.
Taraftarımız.
Siyah-İnciler taraftar topluluğumuz, doksan dakika boyunca takımımıza sağladığı sevgi gösterileri muazzamdı.. Futbolcu, bu tür maçlarda taraftarın yoğun desteği ile beslenir. Karşılaşmanın 55.dakikasında yediğimiz golden sonra 12.adam olarak olaya giren siyah-inciler, takımımızı adeta ateşledi ve goller geldi. Kendilerini kutluyorum.
CEVDET YILDIRIM-SOMA
Karşılaşmaya ait diğer fotolara Soma’da Spor adlı Facebook sayfasından bakabilirsiniz.

Hiç yorum yok: