TRANSFER HABERLERİ

13 Mayıs 2023 Cumartesi

HENTBOL'DE TÜRKİYE KUPASI ŞAMPİYONU, ARMADA PRAXİS YALIKAVAKSPOR OLDU.

HDI Sigorta Kadınlar Hentbol Türkiye Kupası, Yalıkavakspor'un. HDI Sigorta Kadınlar Hentbol Türkiye Kupası Sekizli Finali'nde Kastamonu Belediyesspor ile Armada Praxis Yalıkavakspor finalde karşılaştı. 

Yarı final'de İzmir Büyükşehir Belediyespor'u 34-30 yenen Armada Praxis Yalıkavakspor ile Konyaaltı Belediyespor'u 27-26 yenen Kastamonu Belediyespor, HDI Sigorta Kadınlar Hentbol Türkiye kupası Sekizli Finali'nde Bolu Karaçayır Spor Salonu'nda karşı karşıya geldi.

KASTAMONU BELEDİYESPOR: 31  ARMADA PRAXIS YALIKAVAKSPOR: 33
SALON: Bolu Karaçayır Spor Salonu
HAKEMLER: Murat Çelik **, Cengiz Ömer **
KASTAMONU BELEDİYESPOR: Yaren Berfe **- Merve **, Samara Da Silva Vieira 7 ***, Kübra 1 **, Serpil 6 ****, Nurceren Akgün 3 ***, Neslihan 5 ***, Mouna Chebbah 2 **, Betül 3 **, Ceren 3 ***, Majda Mehmedovic 1 **, Emine **
ARMADA PRAXIS YALIKAVAKSPOR: Esma 1 ***, Ceyhan ***, Zehra ***, Isabelle Jongenelen 2 ***, Nika Matavs 4 ***, Buket 1 ***, Valeriia Baranik 4 ***, Esin 5 ****, Burcu ***, Diğdem 6 ****, Ümmügülsüm 5 ****, Hatice ***, Kübra 4 ***, Tuana 1 ***
İLK YARI: 15-13 (Kastamonu Belediyesispor lehine)
MAÇ SONUCU: 31-33 (Armada Praxis Yalıkavakspor lehine)
SARI KARTLAR: Neslihan (Kastamonu Belediyesispor),  Valeriia Baranik (Armada Praxis Yalıkavakspor)
2.DAKİKA CEZASI: Samara Da Silva Vieira, Kübra, Nurceren Akgün, Neslihan, Emine (Kastamonu Belediyesispor), Isabelle Jongenelen, Buket, Valeriia Baranik, Esin, Ümmügülsüm (Armada Praxis Yalıkavakspor)
HDI Sigorta Kadınlar Hentbol Türkiye Kupası, Yalıkavakspor'un.
HDI Sigorta Kadınlar Hentbol Türkiye Kupası Sekizli Finali'nde Kastamonu Belediyesspor ile Armada Praxis Yalıkavakspor finalde karşılaştı. 
Yarı final'de İzmir Büyükşehir Belediyespor'u 34-30 yenen Armada Praxis Yalıkavakspor ile Konyaaltı Belediyespor'u 27-26 yenen Kastamonu Belediyespor, HDI Sigorta Kadınlar Hentbol Türkiye kupası Sekizli Finali'nde Bolu Karaçayır Spor Salonu'nda karşı karşıya geldi.
Karşılaşmanın ilk yarısında etkili olan Kastamonu Belediyespor oldu ve ilk yarıyı 15-13 önde tamamladı. Karşılaşmanın ikinci yarısında sert savunması ile önce rakibini durduran sonrasında da öne geçen Armada Praxis Yalıkavakspor, ikinci yarısı büyük bir heyecana sahne olan karşılaşmada rakibinin kendisini yakalamasına izin vermedi. Son 26 saniye kala 32-31 Armada Praxis Yalıkavakspor üstünlüğü ile geçilirken, beraberlik için hücum yapan Kastamonu Belediyespor son atağından boş dönerken, kalenin boş olduğunu gören Armada Praxis Yalıkavakspor'da kaleci Esma uzun atışı ile takımını rahatlattı ve Armada Praxis Yalıkavakspor karşılaşmayı 33-31 kazanarak tarihinde ilk kez HDI Sigorta Kadınlar Türkiye Kupası'nın sahibi oldu. 
Karşılaşmanın en değerli oyuncusu Armada Praxis Yalıkavakspor'dan Nika Matavs, şampiyonanın En iyi sol kanat oyuncusu Armada Praxis Yalıkavakspor'dan Ümmügülsüm, En iyi sağ kanat oyuncusu Armada Praxis Yalıkavakspor'dan Esin, En iyi sağ oyun kurucu oyuncusu Armada Praxis Yalıkavakspor'dan Isabelle Jongenelen oldu.
Karşılaşma sonrası düzenlenen törende şampiyon Armada Praxis Yalıkavakspor oyuncularına kupa ve madalyalarını THF Başkanı Uğur Kılıç ve Bolu Valisi Erkan Kılıç takdim etti.
SERVET SARUN




















Hiç yorum yok: