TRANSFER HABERLERİ

25 Mayıs 2022 Çarşamba

UŞAK'LI ALİ PEKER, GÜLLE ATMADA DÜNYA ŞAMPİYONU OLDU.

14-22 Mayıs tarihleri arasında, 64 Ülke'den 3500 sporcu'nun 17 farklı spor dalında Fransa'da ter döktüğü Dünya Okul Sporları Federasyonu ISF GYMNASİADE 2022 Dünya Şampiyonası'na Türkiye 174 sporcu ile katıldı. 
Türk Milli Takımı Şampiyonayı 25 altın, 25 gümüş ve 42 bronz olmak üzere toplamda 92 madalya ile tamamlayarak tarihi bir başarıya imza atarken, Gülle atmada Ali Peker Dünya şampiyonu oldu. Uşak Spor Lisesi 11.sınıf öğrencisi ve aynı zamanda Fenerbahçe Atletizm Şube Sporcusu da olan Ali Peker, şampiyonada 20.23'lük derecesi ile Dünya 1.si olurken, şampiyona'dan dönen genç sporcu okulu Uşak Spor Lisesi'nde, Uşak Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nde ve memleketi Uşak'ın Banaz İlçesinde coşku ile karşılandı. Antrenörü Çağrı Oflaz ile birlikte tebrikleri kabul eden genç sporcu ve Antrenörü çeşitli hediyeler ile ödüllendirildi. 

Uşak'ın Banaz ilçesinde çoşku ile karşılanan Ali Peker için Banaz Belediye Kültür Salonunda tören düzenlendi. Kaymakam Musa Aydemir, Belediye Başkanı Zafer Arpacı, Uşak Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Gayret'inde hazır bulunduğu Tören'de Mehteran takımı gösteride bulundu, genç sporcu ve antrenörüne çeşitli hediyeler verildi.  

** Genç sporcu 19-20 Şubat tarihleri arasında Mersin'de düzenlenen Seyfi Alanya Atmalar Kupası ve Spor Toto U18 Atmalar Ligi'nde Gülle atmada Kendisine ait 19,98'lik Türkiye rekorunu geliştirerek 20,76'lık derecesiyle Yıldızlar Türkiye rekoru kırmıştı.

SERVET SARUN









Hiç yorum yok: