TRANSFER HABERLERİ

10 Temmuz 2020 Cuma

AMATÖR FUTBOL CAMİASI AYAKTA.

Türkiye Futbol Federasyonu TFF Yönetim Kurulu'nun 8 Temmuz tarihinde yaptığı toplantıda aldığı,"Spor Toto Bölgesel Amatör Lig'den TFF 3. Lig'e 11 grubun lideri terfi edecektir.” kararı Amatör Futbol Camiasını Ayaklandırdı.
Bölgesel Amatör Lig (BAL)'da ligin bitimine 4 hafta kala, 19 Mart tarihinde koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler doğrultusunda ileri bir tarihe ertelenen ve 18 Temmuz tarihinde başlatılacağı duyurulan BAL Ligi için BAL Ligi ekiplerinin büyük çoğunluğunun yanı sıra, 2.Lig ve 3.Lig ekiplerinin de kalan maçlarını oynamak istememesi üzerine bir çok kez toplantı yaparak kulüplerin görüşlerini alan Türkiye Futbol Federasyonu TFF Yönetim Kurulu, 8 Temmuz tarihinde yaptığı toplantıda aldığı karar ile 11 Grupta oynanan Bölgesel Amatör Lig (BAL)'ı sonlandırdı ve "Spor Toto Bölgesel Amatör Lig'den TFF 3.Lig'e 11 grubun lideri terfi edecektir” kararını verdi.
Açıklanan bu karar sonrasında BAL'da mücadele eden bir çok kulüp tarafından liglerin bitmesine 4 hafta kala, oynanmayan ve kazanılmayan 12 puan olmasına rağmen lider takımların TFF 3.Lig'e yükseltilmesi kararı vicdana ve hakkaniyete aykırıdır denildi. Bir çok kulüp mağdur olduklarını alınan kararın hakkaniyetsiz olduğunu , gruplarında lider olan çoğu takımın en yakın takipçileri ile 1-2 puan olduğunu ve oynanmayan ve kazanılmayan 12 puan bulunurken, lider takımların TFF 3.lige alınması manidardır denildi.
PUAN DURUMLARI.
1.Grup
Mardin Büyükşehir Başakspor 54
Siirt İl Özel İdaresispor 53
2.Grup
Kahta 02 spor 55
Adıyaman 1954 spor 52
3.Grup
Arhavispor 44
DSİ Karadenizspor 40
Erzincvan Ulalarspor 39
5.Grup
İçel İdman Yurduspor 55
Ceyhanspor 53
7.Grup
Kestelspor 48
Isparta 32spor 47
Karaman Belediyespor 45
9.Grup
Bursa Yıldırımspor 52
Belediye Kütahyaspor 51
10.Grup
Yalaovaspor 54
Çiğli Belediyespor 49
11.Grup
Arnavutköy Belediyespor 42
Edirnespor 41
Tekirdağspor 40
Çengelköy Futbol Yatırımları A.Ş. 39
Bigaspor 37
Savaş ÜNER - EDİRNESPOR KULÜP BAŞKANI
Adalet yoksunu TFF
11.Grup'ta lider Arnavutköy Belediyespor'un 42 puan ile TFF 3.Lig'e çıkmasından sonra başta 2.sırada 41 puan ile yer alan Edirnespor cephesinden büyük tepki geldi. Edirnespor Kulüp Başkanı Savaş Üner'in yaptığı açıklama; "TFF almış olduğu karar ile daha önce de gasp ettiği haklarımızı bir kez daha elimizden aldı.2.Lig ve 3.Lig de iddialı olan takımlara play-off oynatır, düşme potasındakileri düşürmez. Bunu kim yapar hak bilmeyen adalet duygusu olmayan karaktersiz insanlar yapar. Çok değil daha geçen sene grubumuzda liderken, ligin bitimine 3 hafta kala 5 puan geride olan Modafen FK şampiyon oldu. Bu sene ligin bitmesine daha 4 hafta var ve 1 puan gerideyiz. TFF denen adaletsiz kurum için bunların bir önemi yok belli.BAL ligine bir saygı her zaman olduğu gibi yine göremedik. Hakkımızı aramak için en kısa zamanda resmî kurumlarımıza da itirazlarımızı edeceğiz. Bu kararlarını değiştirmezler ise yıllardır 1 kere dahi düşmeden geride bıraktığımız bu iğrenç BAL ligine seneye katılmamaya karar verebiliriz. Tüm spor kamuoyuna bilgilerine arz ederiz.
Savaş ÜNER
EDİRNESPOR KULÜBÜ BAŞKANI

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu konuyu meclise taşıdı ve akla mantığa aykırı karar nedeniyle Edirnespor'umuz mağdur edilmiş, 1 yıllık emeği çalınmıştır ve emek hırsızlığı yapılmıştır"dedi

Belediye Kütahyaspor yönetimi Ankara'ya çıkarma yaptı.
Ankara’da Belediye Kütahyaspor’un uğradığı haksızlığı ortadan kaldırmak için bir dizi ziyaretlerde bulunan Kütahya heyetinde Belediye Başkanı Alim Işık, Kulüp Başkanı Cahit Özel ve bazı yönetim kurulu üyeleri bulunuyor. Heyetin şu ana kadar TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Milletvekili Saffet Sancaklı ve bazı MHP Genel Başkan Yardımcıları ile görüşmeler gerçekleştirdiği, Kütahyaspor’un haklı yönlerini anlattığı öğrenildi.
Belediye Kütahyaspor Kulüp Başkanı Cahit Özel, 
GÖZLERİNİN İÇİNE BAKARAK SORACAĞIM.
Özel bir Tv kanalının canlı yayınına telefonla katılan Belediye Kütahyaspor Başkanı Cahit Özel, alınan kararla birçok şehirde hayallerin, umutların söndüğünü ve alın terinin hiçe sayıldığını söyledi. Başkan Cahit Özel,"Amatörden anlamayanlar bizim hakkımızda karar veriyor. Pazartesi günü için Türkiye Futbol Federasyonu TFF Başkanı Nihat Özdemir’den mağdur kulüpler adına randevu talep ettik. Randevu verilirse TFF Başkanı Özdemir’in gözlerinin içine baka baka şunu diyeceğim: Bizim hakkımızı bize sormadan nasıl satarsınız? Bu işten anlamıyorsanız bu işi yapmayın”.

GEREKİRSE OTURMA EYLEMİ YAPACAĞIZ.
Aynı Tv kanalında canlı yayına bağlanan Edirnespor Kulüp Başkanı Savaş Üner, haklarını sonuna kadar arayacaklarını söyledi. Başkan Savaş Üner,"BAL ligini kimse önemsemiyor ve takmıyor. Bu ligin ne kadar onurlu ve zor bir lig olduğunu söylemek istiyorum. Yaptığımız girişimlerden bir sonuç alamazsak TFF’den randevu isteyeceğiz. Eğer vermezlerse kapısının önünde oturma eylemi yapacağız. Hukuki boyutta mücadelemizi devam ettireceğimiz gibi taraftarlarımıza da anket yoluyla gelecek yıl lige katılıp katılmayacağımızı soracağız"dedi.
SERVET SARUN










Hiç yorum yok: