TRANSFER HABERLERİ

15 Eylül 2014 Pazartesi

Somaspor, Soma Sotesspor Karşısında Kazanmasını Bildi: 2-0

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 2014-2015 sezonun ilk karşılaşmasında Somaspor ile Soma Sotesspor, Somaspor'un cezası nedeniyle Bergama 14 Eylül stadında karşı karşıya geldi.
Somaspor’un geçen sezondan aldığı iki maç saha kapama cezası nedeniyle Bergama’da oynanan karşılaşmayı Somaspor 2-0 kazanarak lige üç puan ile merhaba dedi.Somaspor sahaya,"Acımızı Paylaştığınız İçin Teşekkürler"pankartı ile çıkarken, Serkan, Levent, Çetiner, Mert, Hakan, Samet, Erkan, Tufan, Serhat, Mehmet ve Ersin ilk onbiri ile çıktı. Soma Sotesspor sahaya,"Bir Avuç Kömür İçin, Bir Ömür Verenlere"pankartı ile çıkarken, Çağlar, Umur, Ersin, K.Okan, Ercan, Raşit, Erdem, Korhan, Emre ve İsmail ilk onbiri ile sahaya çıktı.
Somaspor’un Soma Sotesspor’u maçın başlamasıyla ablukaya alması beklenirken, Soma Sotesspor, defansın merkezinde K.Okan, Ercan, önlerinde kaptan Raşit ve Erdem rakibinin ataklarını kesip; sağdan Umur-Korhan, soldan ise, Eser ve Emre odaklı ataklar geliştirip İsmail Şarlayan ile etkili oldu. Gelişen bazı ataklarda Emre pas ve şut tercihlerini iyi kullanamayınca Soma Sotesspor istediği golü bulamadı. Somaspor’un ise geliştirdiği cılız ataklar Soma Sotesspor savunmasında eriyince ilk yarıda gol sesi çıkmadı.
Somaspor Teknik Direktörü Necat Gürpınar, rakip defansın kilidini açabilmek için ikinci yarıda Ercan-Tunç, Samet-Fevzican değişikliğini yaptı. Bu değişiklilik Somaspor’u ofansif anlamda biraz hareketlendirdi.
Nitekim, 89.dakikada Tunç, rakip ceza sahası içerisinde profosyonelce hareket edip, Ercan’ı penaltıya zorladı ve karşılaşmanın hakemi Sait Tuzcu, terettütsüz penaltı noktasını gösterdi.
Topun başına geçen geçen yılın gol kralı Ersin Aksaç, meşin yuvarlağı ve kaleci Çağlar’ı ayrı ayrı köşelere gönderdi.1-0
90+2’de Fevzican, Soma Sotesspor kalecisi Çağlar’ın kısa düşen topunu boş kaleye yuvarladı.2-0
CEVDET YILDIRIM ile MAÇIN YORUMU.
Somaspor;
Somaspor, geçen sezondan bir tek Levent Aktuğ’un haricinde yeni oyuncuları ile çıktığı ilk lig maçında, Sotesspor önünde önemli bir galibiyet aldı. Ligin ilk haftası her takım için mutlaka zor geçmiştir, ilk maçlar hep sürprizlere gebe olmuştur. Nitekim bugünkü maçın favorisi Somaspor du kötü oynamasına rağmen kazanmasını bildi ve süpriz gerçekleşmedi. Sezon açılışında Eskişehirspor önünde sergilenen pozitif futbol yerini dağınık bir görüntüye bırakmış. Sotesspor’un pas kanalını kesmesi , alan ve adam markajındaki üstünlüğünden dolayı takım konsantrasyonunu sahaya yansıtamadılar. Boş alan bulmada ve üçüncü bölgede top tutmada bir hayli zorlandılar. Buna rağmen büyük takım olma özelliğini kötü oynamalarına karşın son dakikalarda da olsa attıkları iki golle kanıtladılar.
Soma Sotesspor;
Sotesspor, Somaspor’a göre ne yazık ki  bu kadar imkana  sahip olan bir takım değil.SEAŞ ve TEİAŞ çalışanların kısıtlı aidatları ve SEAŞ Genel Müdürü Nuri Şerifoğlu’nun katkıları ile ayakta durmaya çalışan ve cüzi miktarlardaki ücretler ile takımı yürütmeye çalışan bir yönetim kurulu  kendilerince başarı için mücadele etmektedirler. Bence İlçemizin adını duyurmak ve başarıyı kovalamak içi sağ olsunlar  ter dökmektedirler. Çünkü başarıda maddiyatın öneminin büyük etken olduğunu da kabul etmek gerekir. Dün Somaspor karşısında 88 dakika futbolun doğrularını yapan mavi-beyazlılar, girdikleri pozisyonları golle değerlendirmeyince sahadan mağlup ayrılmak zorunda kaldılar. Dünkü karşılaşmada ortaya koydukları performans gelecek haftalar için bu takımın ne kadar can yakacağının göstergesi oldu.
Maçın Adamı; Tunç Yalçın
Kilitlenen Sotesspor defansını açmada bir hayli zorlanan Somaspor’da ikinci yarı oyuna dahil olan Tunç, takımı adına önemli işlere imza atan oyuncu oldu. Bir penaltı ve bir rakip oyuncusuna kırmızı kart verdiren, atılan ikinci golde kaleci Çağlar’ı hataya zorlayan Tunç, bana göre maçın adamı oldu.Kendisini kutluyorum..
Hakemler;
Kocaeli Bölgesi Hakemlerinden Sait Tuzcu, geçen sezonun 16.haftasında Somaspor-Foça Belediyespor'un Soma Atatürk Stadında oynanan ve Somaspor'un sahadan 4-0 galip ayrıldığı karşılaşmada düdük çalmıştı.Sait Tuzcu o karşılaşmada yerinde ve zamanında çaldığı düdüklerle bizlerden olumlu not almıştı. Bu günkü maçta verdiği penaltı ve gösterdiği kırmızı kart Soma Sotesspor Teknik heyetinin bir hayli tepkisine neden oldu.
Basın;
Soma’yı derinden ilgilendiren bu önemli karşılaşmada bir tane yerel basının olmayışını açıkçası yadırgadım. Bir hafta önceki Eskişehirspor ile yapılan açılış maçında kendimi bir hayli garip hissetmiştim..
Bütün basın ful..
Artisler var..
Eskişehirspor var..
Protokol var..
Varda var..
Bütün yerli-yabancı basın mensuplarının hareketliliği beni ”tamam bundan sonra Cevdet hocanın yazılarına gerek kalmaz” düşüncesine itmiş bir kenarda gelişmeleri izlemiştim.
Bergama, sezonun ilk maçı, üstelik iki Soma takımı, yerli-yabancı basın yok! Cevdet hoca var ya..Kızmayalım arkadaşlar!, Gerçek bu!
Dün neredeydiniz?..
CEVDET YILDIRIM-SOMA



Hiç yorum yok: