TRANSFER HABERLERİ

15 Ağustos 2020 Cumartesi

İZMİR KULÜPLERİNDEN, TFF'YE SERT TEPKİ.

Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK) Başkanı ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkan vekili ve İcra Kurulu üyesi Ali Düşmez tarafından açıklanan Bölgesel Amatör Lig (BAL)
kararlarına İzmir'li kulüpler isyan etti.
Açıklanan kararlar ile İzmir Süper Amatör Lig (SAL)'da gruplarını lider olarak tamamlayan Torosgücü, Kınık Belediyespor ve Halilbeylispor takımları Bölgesel Amatör Lig (BAL)'a çıkarken, BAL'a çıkacak 4.takımın Play-Off oynamaya hak kazanan, Alaçatıspor, Bayındırspor, Buca Zaferspor, Dikili Belediyespor, Kemalpaşaspor ve Kemalpaşa Esnafgücü takımları arasında kura çekilerek belirlenmesini istemesi, 6 külübün tepkisini çekti. İzmir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF)'de Başkan Kadri Yatgın ile görüşen 6 kulüp Başkanı yazılı dilekçe vererek kura çekimine katılmayacaklarını bildirdi. Kulüp Başkanları ortak açıklamalarında, İstanbul'dan 16 takımın BAL'a yükseldiği İzmir'den 3 kulübün direk, 1 takımında kura çekilerek BAL'a yükseltilmesinin hakkaniyetten uzak ve taraflı alınmış karar olduğunu düşünmekteyiz"dediler.
6 Kulüp Başkanı imzalı İzmir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF)'ye verilen dilekçe.
Pandemi süreci nedeniyle ilimizde oynanamayan ve dolayısıyla yeniden yapılandırmaya çalışılan Süper Amatör Lig’den BAL Ligi’ne yükselme esasları kapsamında İstanbul İlinden 16 takımın doğrudan BAL ligine yükseltilmesi, bunun yanında İzmir iline dayatılan, İlimizden 4 takımın BAL Ligine yükseltilmesi ve 4.takımın kura ile belirlenmesi kararının hakkaniyetten uzak ve taraflı alınmış olduğu karar olduğunu düşünmekteyiz.
Yapılması planlanan kura çekimine katılmayacağımızı beyan ederiz.
Kemalpaşaspor Kulüp Başkanı Ramazan Faal
Alaçatıspor Kulüp Başkanı Ozan Gençalp
Bayındırspor Kulüp Başkanı Ahmet Toru
Kemalpaşa Esnafgücü Kulüp Başkanı Abbas Alp
Dikili Belediyespor Kulüp başkanı Aytekin Arslan
Buca Zaferspor Kulüp Başkanı Orhan Yıldız


İZMİR ASKF RSMİ İNTERNET SİTESİNDEN YAPILAN YAZILI AÇIKLAMA.

TÜM SPOR KAMUOYUNA ÖNEMLİ DUYURU
İZMİR AMATÖR SPOR KULÜPLERİ FEDERASYONU OLARAK,SÜPER AMATÖR LİGDEN BAL LİGİNE TERFİ ESASLARI İLE İLGİLİ 14/08/2020 TARİHİNDE AÇIKLANAN KARARLAR HAKKINDA  İLİMİZİN MAĞDUR EDİLDİĞİ VE  İLLERE GÖRE BAL LİGİNE YÜKSELECEK TAKIM SAYILARINDA ADİL DAVRANILMADIĞINA İNANMAKTAYIZ. BU HUSUS İLE İLGİLİ GEREKLİ DÜZENLEMENİN YENİDEN YAPILACAĞI İNANCI İLE TFF AMATÖR İŞER MÜDÜRLÜĞÜNE YAPMIŞ OLDUĞUMUZ  YENİDEN DÜZENLEME TALEBİMİZ ,KULÜPLERİMİZİN İTİRAZ DİLEKÇELERİ İLE BİRLİKTE  TFF YE GÖNDERİLMİŞTİR.
TÜM SPOR KAMUOYUNA SAYGILARIMIZLA ARZ OLUNUR
TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU
(Amatör İşler Müdürlüğü’ne)
 2019-2020 Amatör Futbol sezonunda Covid-19 pandemi süreci nedeni ile müsabakaları durdurulan Bölgesel Amatör Lig ile İllerdeki en üst yerel liglerden Bölgesel Amatör Lige yükselme ile ilgili esaslar hakkında 14/08/2020 Tarihinde yapılan açıklamalar da İzmir İlimizi ilgilendiren bazı kararların hakkaniyetli olmadığı, İstanbul ve bazı illerle kıyaslandığında İlimizin mağdur edildiği görülmüştür.
 BAL Liginden 3.Lige Terfi sürecinde ÇİĞLİ BELEDİYE SPOR’un mağduriyeti ile başlayan süreçte ,Yerel Liglerden BAL Ligine Terfi ettirilecek takım sayılarında 3 grup 1.sinin direkt bir üst lige alınıp, Play-off oynayacak 6 takımın kuraya sokulup 1 takımında o şekilde belirlenerek toplam 4 takımın BAL Ligi’ne alınması ,İllerdeki takım sayısı baz alındığında kesinlikle bir mağduriyet doğurmuştur. Nitekim,bu konu ile ilgili tüm Kulüplerimiz haklarının korunmadığı ve yalnız bırakıldıklarından bahisle Federasyonumuza karşı kırgınlıklarını ifade etmişler ve ekte sunulan ve de makamınıza gönderilen dilekçeleri ile Kura ile belirlenme hususunu bu aşamada hakkaniyetli ve adil bulmadıklarını ifade ederek, Kuraya girmekten imtina etmişlerdir.
İzmir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu olarak,gerek 3.Lige Terfi gerekse Yerel Ligden BAL Ligine yükselme hususunda  İlimiz ile ilgili alınan kararları adil bulmadığımızı, bu hususların tekrar değerlendirilip mağduriyetimizin giderilmesini arz ederiz.
Saygılarımızla


















Hiç yorum yok: