TRANSFER HABERLERİ

22 Eylül 2014 Pazartesi

SOMA SOTESSPOR: 0 NARLIDERE BELEDİYESPOR: 1

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 8.Grupta Soma Sotesspor, evinde konuk ettiği Narlıdere Belediyespor'a 1-0 mağlup oldu.
SOMA SOTESSPOR: 0  NARLIDERE BELEDİYESPOR: 1
STAT: Kırkağaç Şair Eşref
HAKEMLER:Uğurtan Kocaman, Halil İbrahim Kartlı, Hakkı Hikmet Delikanlı
SOMA SOTESSPOR: Kubilay ***- Umur **, Kaan *, Ercan ***, Erdem **, B.Okan **, Raşit **, Tunahan * (35 İsmail **), Eser *,Korhan * (72.Mutlu *), Emre **
NARLIDERE BELEDİYESPOR: Tugay **- Ahmet ***, Emre **, Hamdi **, Nezir **, Çağrı **, Cihan * (17 Berkay **), Necdet **, Halil **, Abdullah *** (72 Melih *), Ufuk **
GOL: Dk.42 Berkay 
Bölgesel  Amatör Lig (BAL) 8.Grupta Soma Sotesspor, kendisi gibi ilk defa bu sezon Bölgesel Amatör Ligde  mücadele eden Narlıdere Belediyespor’u sahası bakımda olduğu için Kırkağaç Şair Eşref Stadında konuk etti.
Sahaya: Kubilay-Umur-Kaan-Ercan-Erdem-Tunahan-Raşit-B.Okan-Ersin-Korhan ve Emre on biri ile 4-1-4-1 oyun düzeni ile çıkan mavi-beyazlılar, geçen hafta Somaspor karşısında sergiledikleri olumlu futbolu, Narlıdere Belediyespor karşısında sergileyemedi.
Soma Sotesspor, Narlıdere Belediyespor’da 17.dakikada Cihan’ın yerine oyuna dahil olan Berkay’ın 42.dakikada attığı gole engel olamayınca lig’in ikinci haftasında da puan veya puanlarla tanışamadı.
CEVDET YILDIRIM ile MAÇIN YORUMU.
Soma Futbolunda Kara Hafta!
Bölgesel Amatör Lig (BAL) 8.grupta mücadele eden iki Soma takımı Somaspor ve Soma Sotesspor, aldıkları yenilgi ile taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı.
Dün (Cumartesi) Somaspor‘un Atillaspor karşısında aldığı 1-0’lık mağlubiyetinin ardından, bugünde Soma Sotesspor, kendisi gibi Bölgesel Amatör Lig'e son anda katılma kararı alan Narlıdere Belediyespor‘a 1-0 mağlup oldu.
Soma Sotesspor;
Soma Sotesspor, Narlıdere Belediyespor maçı öncesi bayağı sıkıntılı idi. Cezası nedeniyle maçı türübünden idare eden Soma Sotesspor Teknik Sorumlusu Levent Analı,  Narlıdere Belediyespor karşısına geçen hafta Somaspor ilk on birinde yer alan kadro yapısında değişiklikler yaptı. Kaleci Çağlar’ın yerine Kubilay, sol kanata Kaan, daha önce sol kenar oynayan Eser’i orta sahaya, cezalı olan defans oyuncusu Okan’ın yerine orta sahada görev yapan Erdem’i Okan’ın yerine, Erdem’den boşalan orta sahaya Tunahan’ı ve İsmail Şarlayan’ın yerine de tek forvet olarak Emre’ye görev verdi. Okan gibi Murat Aksoy’da maçı türübünden izledi.Levent hoca oyun şablonu; kalede Çağlar, iki kenarda sağda Umur, solda ise Kaan yer alırken, defansın merkezinde Emre ve Ercan yer aldı. Dörtlü defansın önünde tek adam süpürücü görevi üstlenen kaptan Raşit oldu. Dörtlü orta saha; sağda Tunahan, solda Korhan, merkezde ise B.Okan ve Ersin forvette ise Emre 4-1-4-1 şeklinde kurdu. Mavi-beyazlılar, bu oyun kurgusuyla geçen hafta Somaspor karşısında sergilenen alan ve adam markajı, pas trafiği ve üçüncü bölgede çoğalma gibi futbolun unsurları Narlıdere Belediyespor karşısında maalesef sergileyemedi. Coşkulu, tempolu oynamalarına karşı ilk yirmi dakika konsantrasyon bütünlüklerini maça iyi yansıtamadılar ve gol yollarında pozisyon üretmede bir hayli zorlandılar. İlave olarak basit savunma ve kademe hatasından birde beklemedikleri golü kalelerinde görerek 1-0 geriye düştüler. Buradan bireysel anlamda ”şu kötüydü bu iyiydi” demeyeceğim. Kadro derinliği kısıtlı olan Sotesspor teknik heyeti ve yönetimi, bir an önce eksik olan bölgelere transferi gerçekleştirmeli. Yoksa! bugün yaşanan sıkıntıları diğer haftalarda yaşayabiliriz.
Narlıdere Belediyespor;
Lige katılıp katılmayacakları son anda belli olan Narlıdere Belediyespor, bu gün Sotesspor karşısında çok mu iyi oynadı? Tabiki hayır!
Ama deplasman takımı, deplasmanda nasıl oynanması gerekiyorsa öyle oynadı. Sahaya: Tugay-Ahmet-Emre-Hamdi-Nezir-Cihan-Çağrı-Nejdet-Abdullah-Halil ve Ufuk on biri ile 4-4-1-1 şeklinde çıkan yeşil-beyazlılar, maça oyunu daha çok kendi sahasında kabul ederek başladı. Defansif yönü güçlü olan oyuncularıyla kalabalık bir orta saha ve etkili pas oyunuyla Sotesspor’un pas trafiğini kesip, özellikle sol kanattan hızlı ataklarla rakibini zorlamaya çalıştılar. Golün sol kanat odaklı geleceği beklenirken, 42.dakikada Abdullah’ın sağ kanattan getirip Cihan’ın yerine oyuna dahil olan Berkay’a ”alda at’‘ dediği topda, Berkay’da denileni yaptı. Meşin yuvarlağı filelerimize gönderdi. Yeşil-beyazlılar, Sotesspor karşısında ilk yarıda attıkları golle 3 altın puanı hanesine yazdırdı. Artı olarak; galip oldukları halde zaman çalma, rakiple dadaşma gibi futbolun  olumsuzluklarını sahaya yansıtmadılar.
Maçın Adamı;
Hiç kuşku yok ki, Narlıdere Belediyespor’un 3 altın puan almasında en büyük etkenlerden bir tanesi de kalesinde Soma Sotesspor forvetine gol şansı tanımayan kaleci Tugay Cingöz’dü. Tugay, kalesinde adeta devleşerek, yan topları başarılı bir şekilde yumruklayarak uzaklaştırması, topu oyuna iyi sokması ve saha içerisinde konuşarak arkadaşlarının sevk ve idaresini iyi yapması maçtaki artılarındandı. Kendisini kutluyorum.
Hakemler;
Muğla Bölgesinden; Uğurtan Kocaman, H.İbrahim Kartlı ve H.Hikmet Delikanlı  maçın sonucuna tesir edecek bir hata yapmadan mükemmele yakın bir yönetim tarzı sergilediler. İlk yarıda on sekiz içerisinde Umur’un eline değen topu çarpma olarak değerlendirmesi tamamen doğru bir karardı. Süper ligde yapılan hakem hatalarını gördükten sonra, sertliğe pirim tanımayan, tüm pozisyonları yakından takip eden genç hakemle rimizi gösterdikleri yönetimden dolayı kutluyorum.
Taraftarımız;
Azda olsa, sıcak havada takımımızı desteklemeye gelen ve yaptıkları güzel tezaruhat’ın yanında rakibe karşı olumsuz tezaruhatta bulunmayan taraftar grubumuzu kutluyorum.
Kırkağaç’ın Olmazsa Olmazı;
Kırkağaç futbolu denildiği zaman akla gelen ilk isim mutlaka Selami Ogan olmuştur. Selami Ogan, Kırkağaç futbolu için yeri geldiğinde antrenör, masör, malzemeci, saha görevlisi yani akla gelecek her şey..Maçın Nazım Yavuz Stadının bakımda olması dolayısıyla, özverili çalışma sonucu Kırkağaç Şair Eşref Stadını mükemmel bir şekilde hazırlayıp Bölgesel Amatör Lig maçına ev sahipliği yapacak düzeye getirdi. Ne diyelim ”iyi ki varsın Selami Ogan”
CEVDET YILDIRIM-SOMA

Hiç yorum yok: