TRANSFER HABERLERİ

3 Nisan 2013 Çarşamba

Erdekspor’a Kazanmak Şart Oldu.

Balıkesir Süper Amatör Lig'de takipçileri Edremit Belediyespor ve Altınoluk Belediyespor’un 3-0 hükmen galibiyetle kapatacakları sezonun son haftasında sahaya çıkacak tek takım Erdekspor, deplasmanda konuk olacağı Küçükköy Belediyespor karşılaşmasını kazanırsa şampiyon olacak.
Süper Amatör Lig’de şampiyonluk düğümünün çözüleceği son haftada adaylar arasından yalnızca Erdekspor sahaya çıkacak. Edremit Belediyespor’un son haftadaki rakibi Sakaryaspor’un ligden çekilmesi ile Edremit Belediyespor haftayı 3-0 hükmen galip tamamlayacak ve Erdekspor maçının skorunu bekleyecek. Edremit Belediyespor maçı olmaması sebebiyle birçok taraftar Küçükköy’e akın edecek ve tribünlerden Küçükköy Belediyespor’a destek verecekler. Diğer taraftan lider Erdekspor taraftarları da takımlarını bu son ve en önemli deplasmanda yalnız bırakmayacaklardır. Bu durum karşısında Küçükköy’de maç için sıkı güvenlik tedbirleri alınması bekleniyor.
Ülke gündemine oturur
Bir başka bakış açısıyla centilmenliğin doruğu olarak da bakılabilir. Sezonun son haftasına girilirken puan puana şampiyonluk mücadelesi veren ekiplerin alkışı hak ettiği gün gibi ortadır. Maç sonunda ya Edremit, ya da Erdek şampiyonluğu elde edecek. Şampiyon takım diğer takımın taraftarlarından alkış alabilirse bu durum ülke gündemine oturur. 
Maçı hangi hakem yönetecek
Tüm gözler şampiyon takımın belirleneceği Küçükköy Belediyespor ile Erdekspor maçına çevrilmiş durumda. Küçükköy’ün bir iddiası bulunmamasına rağmen, sezonun en kritik maçını hangi hakemin yöneteceği merak ediliyor. Karşılaşmayı Balıkesir bölgesinden Spor Toto Süper Lig hakemleri olan İlker Meral ya da Aytekin Durmaz’ın yönetmesi bekleniyor. 
Olası bir ihtimalle Gönen’in rakibi de netleşecek 
Kazananın Bölgesel Amatör Lig’e yükseleceği maç sonunda ikinci olan takım BAL’a çıkmak için play-aut hakkı kazanacak. Eğer BAL’da Ayvalık şampiyon olursa ve Gönen ligi Balıkesir Belediyespor’un altında tamamlarsa Süper Lig’i ikinci sırada bitiren takımla Play-Aut maçı oynayacak. Bu yönden Gönen’in rakibi de bu maç sonunda belli olmuş olacak. 
NEDİM KIRAN - GÖNEN    
Tarafımdan izinsiz, http://egedespor.blogspot.com'dan haber ve fotoğraf alınamaz yayınlanamaz.egedespor@hotmail.com  

Hiç yorum yok: